Wednesday, March 29, 2006

Kytkeydyin verkkoonne, telluslaiset

Howdy-doo chappies and chappettes! Tähtineuvoston tiedusteluyksikkö oli jo pitkään pohdiskellut mahdollisuuksia saada tietoa telluslaisten tallusteluista. Panimme tähtineuvoston asiantuntijaosastolle määräajan ja he keksivät yllättävän helposti keinon. Telluksen salaisuudet olivat entisiä.

Tähtineuvoston Tellusta koskevan erityisvaliokunnan edessä seisoi asiantuntijajaoston nuorempi esittelijä lähes asennossa. Hän ei ollut tottunut näin arvovaltaiseen seuraan. Tulevaisuustieteen edustajat ottavat tavallisesti kaiken rauhallisesti, sillä he tietävät, etteivät voi olla koskaan oikeassa. Parhaimmillaan heidän ennusteensa voivat olla sinne päin, mutta kukapa sellaisesta ketään kiittäisi, kun parempaa voi nähdä omin silmin. Tai huonompaa.

"Mitä jos me emme tiedustelisi", kärsivän näköinen logoslainen asiantuntija Nganesh inisi lueteltuaan koko tittelirivistöni. Sitä olisi noin viiden rivin verran, joten säästän teitä siltä. Hänellä oli voimakas nenä-ääni. Telluksen ilmausta käyttäen kyse oli nörtin perikuvasta. Meillä heitä kutsuttiin jo parisataa ajastaikaa sitten geekiksi.

"Jos emme utelisi, vaan he saisivat kertoa ihan itse."
"Miten se on mahdollista?", kysyin erityisvaliokunnan apulaissihteerin ominaisuudessa.
"Jos saisimme heidät itse kertomaan itsestään ihan kaiken ja vielä suodattamaan tietoa, tiivistämäänkin sitä ja korjaamaan tiedon virheet."
"Tuo kuulostaa erinomaiselta, toisen luokan asiantuntija Nganesh, mutta kysyin muistaakseni, miten se on mahdollista."
"Arvoisa apulaissihteeri. Kuten esiraportissani kerroin kehittelimme Tellukselle tietokoneiden kanssakäymiseen liittyvän järjestelmän. Sitä kutsutaan siellä Internetiksi. Se on tuottanut meille paljon hyödyllistä tietoa Telluksen asioista, mutta ruohonjuuritason - anteeksi todella muinainen ilmaisu - asioita ei ole paljonkaan selvitelty. Olemme olleet kiinnostuneita sodista ja taloudesta. Jälkimmäisen suhteen olemme jopa menestyneet sen jälkeen kun pörssi siirtyi reaaliaikaiseen kaupankäyntiin. Me olemme aina pari parsekia telluslaisia sijoittajia edellä: omaisuutemme alkaa olla huikea. Oikeastaan olemme ostaneet planeetan haltuumme. Me omistamme sen. Mutta sen asukkaita emme ole paljonkaan ajatelleet."
"Tuleva tiedusteluhankkeemme ei siis koske militaarisia asioita, taloutta tai Telluksen kansain väliseen järjestelmään liittyviä asioita."
"Ei herra apulaissihteeri. Me ajattelimme saada selville, mitä telluslaisten korvien välissä tapahtuu. Tai siis päässä. Korvat ovat telluslaisten desibeleillä mitattavan informaation ulkoiset keräimet."
"Ja minä kysyn kolmannen kerran, miten se tapahtuu."
"Kehittelimme tähän mielestämme oivallisen keinon. Se on bloggaaminen. Rakennamme Telluksen ns. internetiin alkeellisen, yksinkertaisen mutta - kröhöm - nerokkaan välineen, jonka avulla jokainen verkkoon kykenevä telluslainen voi kirjoittaa oman elämänsä julki, muodollisesti toisilleen, mutta käytännössä meidän tiedustelupalvelullemme. Kutsumme sitä Operaatio Haircutiksi."
"Siis Operaatio Haircut. Kehittelyyn aikaa muutama vuosi."

Siksi, juuri siksi minä olen tässä. Kytkeydyin verkkoonne, telluslaiset. Tai oikeastaan meidän verkkoomme. Me olemme yhtä.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home